Подкрепата за Украйна и действията за справяне с последствията от войната бяха

...
Подкрепата за Украйна и действията за справяне с последствията от войната бяха
Коментари Харесай

Външните министри от Централноевропейската инициатива с обща декларация в подкрепа на Украйна

Подкрепата за Украйна и дейностите за справяне с следствията от войната бяха обсъдени на Срещата на министрите на външните работи на страните членки на Централноевропейската самодейност. През тази година страната ни беше председател на организацията. 

Участниците в срещата подписаха обща декларация в поддръжка на Киев. Фокус беше подложен върху финансовата и материална поддръжка, която организацията е предоставила, както и бъдещите старания за районното съдействие в поддръжка на страната.

 
Беше реализирано общо единодушие, че инструментите на региoните могат да оказват помощ за възстановяване на обстановката посредством подсилване на връзките, стабилизиране на възможностите за доставки и подкрепяне на групите, които са изключително уязвими от последствията на войната в Украйна.
Николай Милков, длъжностен министър на външните работи

България председателстваше инициативата за повторно. А днес министър Милков " съобщи щафетата " на следващата страна - Република Молдова. 

 
Ще обърнем особено внимание на европейската интеграция на нашия район и мисля, че това е мисията на ЦЕИ, която ние би трябвало да подкрепим.
Владимир Кук, държавен секретар на Молдова
Да подпомогнем процеса на интеграция на всички наши страни членки, които не са членки на Европейския съюз. Ще създадем всичко допустимо, с цел да създадем условия за постигането на тази цел.
Роберто Антонионе, ръководител на ЦЕИ

А ръководителят на Централноевропейската инициатива поздрави министър Милков за сполучливото председателство и пожела на идващия ръководител на постигне същите триумфи.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР